Yüz Estetiği
Bize Ulaşın
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için bize ulaşın.
Paylaş
Op. Dr. Şükrü İşler
Sıkı ve genç görünen çene hattından göğüse devam eden boyun yapısı kadınların en çok ihtiyacı olan görsel faktörlerin başında gelir. Yaş faktörü ve yer çekiminin etkisi birleşince boyun gibi yumuşak deriye sahip bir bölge gevşemeye ve sarkmaya başlar. Her ne kadar bakımı doğru kozmetik kremler kullanarak yapsanız da bu sarkmanın önüne geçilemez. Sadece yaş faktörü değil, genetik faktör ve sık kilo alıp vermek de boyun sarkmasına yol açar. Boyun bölgesinde görülen sarkma ve gevşeme, yüz estetiğinin de bozulmasına neden olur. Yaş alınmasıyla birlikte deformasyonlar artmaktadır. Günümüz teknolojisi ile birleşen boyun ve gıdı operasyonları sayesinde artık bu görünümle yaşamak zorunda değilsiniz. Boyun estetiğinde fazla yağ ve deri alınarak sarkma ve gevşekliğin giderilmesi sağlanır.
Boyun germe ameliyatı boyun bölgesindeki yaşlanmanın kişiyi olduğu yaştan daha ileride gösterdiği bireyler için uygundur. Boyun germe estetiği adayı kişilerin sağlıklı, sigara kullanmayan, gerçekçi beklentilere sahip bireyler olması tercih edilir. Yüz germe düşünen ve aynı zamanda boyun sarkması, boyun kırışıklıkları ve gıdı problemi olan kişiler yüz germe ameliyatı esnasında boyun germe ameliyatını da düşünmelidir. Aksi takdirde genç yüz/yaşlı boyun tablosu ortaya çıkar ki bu durum yüzün ameliyatlı olduğunu ele veren ipuçlarından birisidir.
Yüz germe ameliyatının kulak önü ve kulak arkasındaki kesiler kullanılarak, yandan orta hatta doğru boyuna ulaşılır. Boyun derisi platysma kasından ayrıştırılır. Platysma kasındaki gevşeklikler dikiş teknikleri ile sıkılaştırılır. Sonrasında boyun derisi yana doğru gerilir ve deri fazlası kulak arkasından atılır. Bu ameliyat tekniği boyundaki deri fazlalığından, boyun derisi sarkmasından kurtulmanın etkili bir yoludur. Bu teknik sadece yüz germe yoluyla yapılabileceği için boyunda deri fazlası olan hastaların yüz germe ameliyatı esnasında boyun germeyi de isteyip istemediklerine çok iyi karar vermeleri gerekmektedir.
Boyun germe ameliyatı klasik yüz germe ameliyatına benzer bir şekilde yapılır. Ameliyat kesi yeri kulak arkasından saçlı deriye doğru yapılır. Boyun derisi ve kaslar ayrılarak, deri gerdirilerek sabitlenir. Sabitlenen derideki fazlalıklar kesilip atılarak işlem tamamlanır.
Boyun germe ameliyatı yaklaşık olarak 2 saat sürmekte ve genel anestezi altında yapılmaktadır. Uygulama sonrasında kesi yeri saçlı deri altında kalacağı için görünür bir iz kalması engellenmiştir.
Uygulama sonrasında kırışıklıklar yok olur, sarkmaların bulunmadığı gergin bir boyun ve köşeleri belirginleşmiş bir çene yapısı ortaya çıkar.
Liposuction ile kombinlenen boyun germe genel anestezi veya sedasyon uygulaması altında yapılır. Boyun bölgesinde biriken yağlar ince kanüller yardımıyla dışarı çekilir. Klasik yöntemlerle boyun bölgesinden kilo vermek oldukça zordur. Bu bölgeden incelmek isteyen kişiler için Liposuction yöntemi tavsiye edilir. Eğer hastanın ileri derecede sarkması varsa kulak arkasından girilen minik kesilerle boyun askısı yapılabilir. Askılama yöntemiyle cilt yukarı kaldırılır. İple boyun asma estetiği lokal anestezi altında yapılır ve ortalama 30 dakika kadar sürer.
Hastanın cilt elastikiyeti güçlü değilse boyun germe estetiği önerilir. Boyun germe estetiği genel anestezi altında 2-3 saat arasında sürer. Bu ameliyattan sonra 5 gün boyunca bandaj kullanmanız gerekecektir.
Boyun germe ameliyatına hazırlık sürecinde tıbbi özgeçmişiniz, alerjiniz, sigara ve ilaç kullanımı konusunda doktorunuzu bilgilendirmelisiniz. Sigara kullanan hastalarda bu ameliyatın komplikasyonları artmaktadır. Boyun germe estetiği ameliyatı genel anestezi ile yapılmaktadır. Boyun gençleştirme ameliyatlarından sonra genellikle ameliyat sahasındaki kan ve sıvı birikimini dışarı tahliye eden birer dren kullanırız. Boyun germe ameliyatı sonrası derinin yeni boyun konturuna uyumlu iyileşmesini sağlayan korseler kullanılabilir. Drenler 2-3 gün arasında alınırlar. Boyun estetiği sonrasında şişlik ve morluk olması beklenilen bir durumdur ve 7-10 gün içerisinde morluklar sosyal hayata dönebileceğiniz düzeyde azalırlar. Boyun germe ameliyatı sonrasında 2-3 hafta istirahati takiben sosyal faaliyetlere geri dönülebilmektedir.
• Bu ameliyatın ardından hastalar bir hafta dinlenmelidir. Normal hayata dönmek ve günlük işleri yapabilmek için bir hafta kadar beklemelisiniz.
• Hastalar, normal ve yorucu olmayan bir işte çalışıyorlarsa 2 hafta sonra çalışmaya başlayabilirler. Ağır işlerde çalışanların iş hayatına dönebilmesi için 3 hafta beklemesi gerekir.
• Hafif yürüyüşler, hafif egzersizler ve çok yorucu olmayan sporlar bir hafta sonra yapılmaya başlanabilir. Ancak yüzme, pilates, fitness gibi sporların yapılması için en az bir ay beklenmesi gerekir.
• Hastalar, ameliyattan 10 gün sonra seyahat edebilir durumda olurlar.
• Hastalar, ameliyattan bir hafta sonra banyo yapabilirler.